Thursday, December 1, 2011

Holiday

Cuti awal muharam yang lepas D and my family bercuti ke Melaka. Agak lama tak spend time macam ni dengan family D. Kebetulan Johor and KL cuti time awal muharam hari tu so parents D plan nak pergi Melaka. Bukan senang nak dapat bercuti dengan parents D. Diorang quite busy everytimes. Time awal muharam tu jelah masa yang ada nak berholiday together hee.

Actually selalu je pun pergi Melaka cuma tak kesampaian ke Bandar Hilir yang ada Mahkota Parade and Dataran Pahlawan tu. Time nak hantar D ke KL memang selalu juga singgah Melaka tapi ke Jusco je lah. Enjoy sangat pergi Melaka time tu walaupun cuma 2 hari 1 malam je then esoknya terus hantar D ke KL. Ya ni ada some pictures time D dekat Melaka. Nak post album ni dekat fb tapi sekarang fb dah agak bahaya so D post jelah kat blog D ni :)




Haha muka D macam annoying gitu


Muka kepenatan satu hari berjalan tambah dengan perut lapar time ni hee


Time ni dekat Dataran Pahlawan. Menyempatlah juga beli baju.
Err asal D nampak pendek sangat ni -,-"


Beca Beca Beca. Tak menyempat pun nak naik.Ambik gambar jelah hee.


Haha time ni D and adik D tergelak tengok sami ni. Menyempat D ambik gambar dia. Nampak unik what haha


Banyak betul topi dia jual.


Yeay! Seriuosly best sangat time ni. Kitaorang jalan kaki je. Penat memanglah penat tapi enjoy sangat. Mama D kepenatan time ni.Jalan jauh kot and then D cakap dekat mama takpe nanti kurus sikit badan hehe


Danish!!


Interpem je tu bukannya beli pun topi tu haha


Woo keretapi bersejarah kot hee.

Kami jelah anak-anak mama and ayah :)
Tak boleh belah muka adik D yang second tu cehh


Heee


Haha ntah apalah adik D buat time ni. Takde keje betul.


:)


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Tuesday, November 15, 2011

3 Jenis jodoh

video

Saja nak berkongsi dengan anda tentang jodoh. Video ni dipetik dari cerita Syurga Cinta yang menerapkan banyak message kepada kita dan D suka sangat tengok cerita ni. So meaningful. Mesti semua tau cerita ni kan dan D sendiri tengok cerita ni sampai dah boleh hafal skrip diorang.Part ni paling D suka. Video ni beri pengajaran bukan untuk anda malah untuk diri D juga tentang bagaimana sebenarnya jodoh ni. And now D dah realize something yang before this D rasa macam either tak tau atau pun macam buat buat tak tau. Nobody perfect right and tak terlepas dari buat silap. Semuanya berdasarkan pengalaman di yang lepas lepas.

Agak gemar dengan ayat ayat yang digunakan dalam cerita Syurga Cinta.D harap jauh jauh kan lah 2 jodoh yang pertama tu dan dekat dekat kan lah jodoh yang ketiga tu. Amin. Jodoh dari Allah yang D mahukan tapi belum sampai masanya lagi kot. Tak pernah nak rasa diri ni nak jadi hipokrit. Ikhlaslah hati anda semua tengok entry ni .

p/s : ouh ye don't forget click pause dekat my lagu tu okay.

Tuesday, November 1, 2011

Wedding

Hari Ahad yang lepas 30.10.11 rumah mak uda saya ada buat majlis perkahwinan anak dia yang second last dan merupakan satu satunya anak perempuan yang mak uda saya ada. Kiranya dia sepupu sayalah haha her name is Mastura and i call her Kak Imas. Actually majlis dah start since hari jumaat lagi. Biasalah ikut adat melayu mestilah kene ada majlis akad nikah dulu dekat masjid and then ada malam berinai seterusnya bersanding. Takkanlah nak buat semua majlis tu dalam satu hari je kan.Mati ooohhh hehe. Saya baru je tahu pasal benda alah ni semua ;)

And and guess what?? saya jadi pengapit lahhh. First time saya jadi pengapit and mula mula macam taknak jadi tapi fikirkan saya rapat dengan cousin saya ni saya ikutkan je lah. Serius memang pengalaman yang tak boleh dilupakan. Bila teringat balik memang rasa nak ketawa je. Rasa kelakar kot kene kipas pengantin and dengan baju yang panas tahan gaban. Penuh kesabaran time tu haha!!

Tak pasal pasal kene naik pelamin duduk sebelah pengantin and kene senyummmm je memanjang. Naik lenguh mulut beb haha! My cousin boleh sempat cakap dengan saya. Dia cakap cool je.Memang time tu saya buat muka tebal jelah padahal segan gila ni.Rasa rasanya ni last kot saya jadi pengapit. Lepas ni taknak lagilah haha. Cukuplah dah try sekali jadi pengapit.


And this some picture yang ada time majlis berjalan :


Cincin time nikah



Adik bujang saya jadi camera man haha


my cousin : Syahadah ( 6 years old )


My cousin : Syazana ( 2 years old i think ) comel sangat sangat!


Sabrina ( cousin ) and my mom


HEHEHEHE!


Dapat bawa bekas cincin pun jadilah


Mama kesayangan saya


hanya mampu duduk sorang je. Masih mencari jodoh yang sesuai haha!




hohoho


woooo~~ dup dap dup dap abg sulaiman ni. Syukur hanya sekali lafaz je dah sah. Terbaiklah!


ececece suka abg sulaiman ni hahha!


haha macam shy shy je kak imas ni. Relaxlah dah sah jadi suami isteri hehe


Bagai pinang dibelah dua.Sama cantik sama padan untunglahhhh


Time majlis berzanji

Muka dah tak boleh nak comel lagi haha


Time majlis khatam Al-quran


My cousins


Time bersanding. Oh my! Mata saya look bengkak.Tak cukup tidur


Itu diaaa pengapitnya haha!! Muka memang tebal betul time ni


Pelamin cantik sangat sangat. Sesuailah dengan pengantin nya


Rasanya ni jelah gambar yang mampu saya tangkap. hoho
Banyak gambar dalam camera canggih canggih.
Malas nak ambik haha

So,cuti ni saya ada new experience yang tak mungkin saya lupakan. Syok!
Takdelah bosan sangat duduk rumah je
Annyo! :)

Friday, September 9, 2011

Hari raya di kampung D

Baru ada kesempatan untuk sy meng update blog .Agak busy minggu ni dengan test and perlu submit assignment. Actually dah lama sebenarnya nak share dekat blog tentang my great great day on 1 Syawal dekat kampung. Cuma masa tak mengizinkan. And today i wanna share some of the best picture ever at kampung *RAYA la. Check check check it out! *rentak rap. HAHA





My family with nyaei ( nenek )

WAUUU!! Big big family and orang nya pun agak besar besar eh.haha no lah. sederhana jerrr

me and my nephew *eh yeke. yela kot coz my cousin punya anak. hehe

hoho i have bodyguard lah. tapi kecik sgt badan. tentu tak selamat. haha.. i dikepit oleh adik dan cousin i.

Dekat kubur pun sempat ambik gambar.


YEH!! dapat duit raya. suka budak budak dapat duit raya. eh yang pakai baju kelabu tu cousin i yang akan berkahwin tak lama lagi and guess what i jadi pengapit dia kot. OH MY!! first time lah. takut!! haha.

Sahabat karib yang tak dapat dipisahkan. Sentiasa bersama walau di mana jua. Kalau jumpa mesti main wrestling. hehe diorang ni tak penah kenal erti penat. main je tau :D Tulah mereka yang bernama Danish,Syahadah and Syazana ( diva ). So cute!!

Di dereti bersama jejaka jejaka yang perasan tampan. :P

ok I tak tau bile si pengambik gambar ni snap. =,="

Sorry lah agak goyang gambar ni :D

Pasangan bahagia Kasmah ( mama) & Yusof ( ayah ) ;)

Tired face. BOOM!

OUH pleasee lah! what of this style ha. nak kata banjir tak banjir. haha!!

Ya!! I like the most this picture. :)

Sesi bermaafan.


mama lah sahabat sejati dunia akhirat. :)

Nampak sherius lah muka ayah. hehe


What exactly happened? haha
saja main tarik-tarik baju. haha!

Tangan nyaei ( nenek ) I ni. tengah siram air kat kubur atuk rasanya.


D rasa belum terlambat untuk D ucapkan Selamat Hari Raya kepada Muslimin dan Muslimat.
Gunakan hari raya ini sebaik-baiknya :)
Makan kuih raya jangan banyak-banyak sangat.
Nanti mulalah sakit perut.
D cakap berdasarkan pengalaman yang penah D sendiri alami. hehe

Annyo!! ;)